Még a Halo Infinite fejlesztői is csalódottak a játék multiplayerében

A Halo Infinite nemrég nyilvánosságra hozott tartalmi ütemterve vegyes fogadtatásban részesült a rajongók körében, de úgy tűnik, még a fejlesztő 343 Industries sem teljesen elégedett a frissítési ütemtervvel.

A 343 kreatív tartalmakért felelős vezetője, Joseph Staten egy nemrégiben tartott Halo Infinitelivestream beszélgetésen reagált azokra az aggodalmakra, hogy a multiplayer shooter késleltetett második szezonja hat hónapig fog tartani, így sok játékos a reméltnél tovább várhat a harmadik szezonra. Ráadásul több más, nagyon várt funkció, köztük a kampány co-op és a Forge mód még nem jelent meg, illetve nem kapott végleges megjelenési dátumot.

Staten őszintén felvetette, hogy a Halo Infinite fejlesztőcsapata ugyanolyan csalódott az új tartalmak lassú megjelenése miatt, mint a játékosok, de a játékkal kapcsolatos sürgetőbb problémákat kell megoldaniuk, mielőtt több rendszeres szezont kiadnának.

“Egy dolgot kell tisztázni, a 343-on belül egyikünk sem nézi ezt az útitervet és nem elégedett vele” – mondta Staten.

“Mindannyian gyorsabban akarunk dolgozni, hogy több tartalmat szolgáltassunk. Még mindig megvan bennünk a vágy, hogy egy olyan egészséges ritmusba kerüljünk, ahol háromhavonta tudunk egy évadot szállítani, így számunkra belsőleg, őszintén szólva, fájdalmas volt ezt az ütemtervet egy olyan évaddal közölni, amely még hat hónapig fog tartani.

“De az ok, amiért ezt tesszük, pontosan az, amiről korábban beszéltünk – prioritásként kell kezelnünk azokat az életminőségi problémákat, amelyek most hatással vannak a játékra, például ma, amikor elindítod a játékot. Ez az első számú prioritásunk.

Staten elmondta, hogy a csapat további szezonális tartalmakon dolgozik, de előbb célzott fejlesztésekkel kell orvosolniuk a Halo Infinite meglévő technikai problémáit.

“Valójában így szervezzük meg magunkat, hogy utána menjünk ennek a munkának, és ezért hosszabbítjuk meg most a szezont” – mondta.

“De még egyszer, hogy ezt aláhúzzam: egyikünk sem nézi ezt úgy, hogy azt mondja: “Nagyszerű, a hat hónapos szezonok fantasztikusak”. Nem azok, tényleg nem azok. És olyan helyzetbe kell hoznunk magunkat, hogy gyakrabban tudjunk teljesíteni, és ezen is dolgozunk.”