A Nintendo egy új Directtel lopakodik be a Summer Game Festre

A június végi Nintendo Directről szóló pletykák igazak, a TRG forrásai megerősítik.

Bár a Nintendo nem jelent meg a Summer Games Fest rendezvényen, a Nintendo Direct még ebben a hónapban lehetővé tenné a Nintendo számára, hogy a hátsó ajtón keresztül bejusson a játék buliba. A Summer Games Festen tett hatalmas bejelentésekkel az olyan ismert mennyiségek körül, mint a Starfield és a Diablo 4, majd az olyan új meglepetésekkel, mint a Minecraft Legends, a Nintendónak nem lesz könnyű dolga egy új Nintendo Directtel.

A vállalat legutóbbi, februári Nintendo Directjében a Nintendo frissítések bőséges tárházát mutatta be, köztük új pályákat a Mario Kart 8 Deluxe-hoz, egy vadonatúj belépőt a Fire Emblem-sorozatba a Fire Emblem Warriors: Three Hopes, valamint a Xenoblade Chronicles 3 bejelentése. Az olyan klasszikusok, mint a Chrono Cross és a korai Front Mission-játékok remasterjei inkább rejtve maradtak, amelyek egy lenyűgöző Direct-felhozatalt egészítettek ki.

De ami a legfontosabb, mit fogunk látni a következő Nintendo Directen? Húzzunk fel egy Power Glove-ot, tegyük kezünket a megkérdőjelezhető pontosságú kristálygömbömre, és nézzünk bele reménykedve.

Nem kerülhetjük el, hogy a Breath of the Wild 2 ne kavarogjon fel a kristálygömbünk ködéből. Mindenki ki van éhezve a további információkra, így jó lenne, ha mélyebb betekintést kaphatnánk a játékmenetbeli változásokba, a történetbe, vagy akár egy pontosabb megjelenési dátumot a homályos “2023 tavaszán” túl, amivel most szembesülnünk kell. Link és csapata csendesebb társaság, mint Mario, de ők is részei annak a hatalmas first-party állványzatnak, amely szilárd talajon tartja a Nintendót.

Ott van még a Metroid Prime 4 felbukkanásának lehetősége. Samus legújabb fővonalbeli kalandjáról szóló hír hatalmas leleplezés lenne a Nintendo számára. Azóta csak bukdácsolunk, mióta 2019-ben kiderült, hogy a Metroid Prime 4-et elvetették és a Retro Studios közreműködésével újraindítják. Elég sokáig kell várni egy kis bepillantásra, és fogadni mernék rá, hogy a legújabb Metroid végre képernyőre kerül.

Aztán, hogy biztosra menjek a jóslással kapcsolatos fogadásaimban, felteszem az előrejelzői hitvallásomat, és azt mondom, hogy biztosra vehetjük, hogy látjuk a Xenoblade Chronicles 3-at. A júliusi megjelenés miatt kizárt, hogy a Nintendo ne használná ki a lehetőséget, hogy többet mutasson nekünk a sci-fi JRPG-sorozat legújabb darabjából. Egy újabb trailernek lenne itt a legtöbb értelme, tekintve, hogy milyen közel vagyunk már a megjelenéshez, főleg, ha többet mutatna a játékmenetből, tekintve, hogy a kooperatív játék az új, akár hét fős partymérettel is tündökölhet.

De egyelőre csak várhatunk, és álmodozhatunk a Nintendo játékvilágának néhány kiválóságának közelgő látogatásáról.